Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
  • Create Account
  • iPhoneforum pe FaceBook
  • twitter
  • Canal youtube
  • iPhoneforum pe googleplus

Photo
- - - - -

Tutorial SAM (Subscriber Artificial Module)


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 OFFLINE   Marius

Marius

    iGeniu

  • Admin
  • 13,554 posts
    • Time Online: 50d 10h 34m 54s
  • iGadget:iPhone 6 Plus
  • Mac:MacBook Pro
  • Operator:
  • Jailbreak:Da
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
Reputation: 462
Excellent

Posted 03 December 2010 - 10:22 AM


Dupa cum multi utilizatori s-au plans, unlock-ul oferit de iPhone Dev Team a venit cu dezavantajul enorm ca iti manca bateria in doar cateva ore.
Motivul a fost activarea.
Apple a decis sa puna iOS sa caute un certificat valid chiar daca aceste nu exista, din acest motiv bateria era solicitata peste masura.
SAM este rezolvarea oferita de iPhone Dev Team si, avem sa-i multumim dezvoltatoturului @sbingner.

SAM.jpg

Sa vedem acum cum se foloseste acest nou utilitar.
SAM functioneaza numai cu iPhone 3G si 3GS cu minim iOS 4.x instalat.

Exista mai multe metode, haideti sa le vedem:

Prima metoda este pentru cei care au facut deja unlock:

1: Deschideti Cydia si adaugati repo-ul: http://repo.bingner.com
2: Instalati "SAM" si "SAMPrefs"
3: Mergeti la Settings - SAM si activati optiunea "De-Activate iPhone"
4: Activati din iTunes (daca iTunes da eroare, va trebui sa selectati manual operatorul din Settings si selectati un SIMID)

Metoda a doua implica noile versiuni Radsn0w lansate de iPhone Dev Team:

1: Urmati pasii 1 si 2 din metoda 1.
2: Descarcati Redsn0w 0.9.6b6 pentru Win de aici si pentru Mac de aici.
3: Rulati noua versiune Redsn0w si selectati optiunea "Deactivate"
4: Intrati in DFU si lasati Redsn0w sa-si faca treaba.
5: Activati din iTunes.

Pentru utilizatorii pe OS 3.0x, exista metoda 3:

1 Urmati pasii 1 si 2 de la metoda 1 pentru instalarea SAM si SAMPrefs.
2: Instalati Openssh si secure shell
3: Rulati "stockify" (aici sau e vorba despre un program, sau comanda din secure Shell, daca confirma cineva, pls postati)
4: Reporniti telefonul
5: Activati din iTunes

Sursa
  • 0

Ma puteti urmari si pe: Twitter, Facebook sau Google + Vrei oportunitatea de a gastiga produse Apple aproape gratuit, FreebieJeebies iti ofera o astfel de oportunitate. Daca vrei sa afli mai multe despre sistem, cum functioneaza si ce trebuie sa faci pentru a participa, intra aici unde am postat exact pasii ce trebuie urmati.

Succes.


#2 OFFLINE   grindeanualin

grindeanualin

    Incepator

  • Membru
  • 29 posts
    • Time Online: 50d 10h 34m 54s
  • iGadget:iPhone 4
  • Gender:Male
Reputation: 0
Neutral

Posted 03 December 2010 - 11:10 AM

zi-mi te rog si mie cum activez din itunes???
  • 0
Iphone 4 16Gb

#3 OFFLINE   hendon

hendon

    Membru

  • Membru
  • 446 posts
    • :
  • Gender:Male
  • Location:London
Reputation: 0
Neutral

Posted 03 December 2010 - 01:48 PM

http://bit.ly/eqtM9C
Ai poze aici.
Functioneaza pe iPhone 4, 3GS, 3G
  • 0

#4 OFFLINE   watma00

watma00

    Incepator

  • Membru
  • 32 posts
    • Time Online: 1h 3m 27s
Reputation: 0
Neutral

Posted 03 December 2010 - 11:20 PM

intr-adevar exista 2 metode doar ca una e pt windows si una pt osx

asta e tutorialul complet pt windows pentru cei care au facut deja unlock

1: Deschideti Cydia si adaugati repo-ul: http://repo.bingner.com
2: Instalati "SAM" si "SAMPrefs"
3: Descarcati Redsn0w 0.9.6b6
3: Rulati noua versiune Redsn0w si selectati doar optiunea "Deactivate"
4: Intrati in DFU si lasati Redsn0w sa-si faca treaba.
5: Mergeti la Settings - SAM si activati optiunea "De-Activate iPhone"
4: Activati din iTunes

daca iTunes da eroare, va trebui sa selectati manual operatorul din Settings; pentru cei care nu stiu, "operatorul" se refera la reteaua in care este codat telefonul, nu reteaua in care vreti sa-l decodati
daca nu stiti in ce retea este codat telefonul mergeti la SETINGS>GENERAL>ABOUT si vedeti ce scrie la MODEL <ex MC133FD la mine> . dupa ce ati facut asta intrati pe site-ul asta http://pinoyiphonefo...hp?topic=1531.0 si cautati modelul vostru. O sa apara in mai multe tari, incercati-le pe toate daca nu stiti sigur, eu am gasit-o in a 3-a incercare

la mine a functionat fara probleme si intr-adear se cunoaste diferenta la baterie
  • 0

#5 OFFLINE   oxyg3n

oxyg3n

    The air that you breathe

  • Membru
  • 3,708 posts
    • Time Online: 9d 8h 8m 31s
  • iGadget:iPhone 4S
  • Operator:
  • Jailbreak:Nu
  • Gender:Male
  • Location:Galati
Reputation: 173
Excellent

Posted 04 December 2010 - 12:33 AM

QUOTE
daca iTunes da eroare, va trebui sa selectati manual operatorul din Settings; pentru cei care nu stiu, "operatorul" se refera la reteaua in care este codat telefonul, nu reteaua in care vreti sa-l decodati
explica-mi si mie te rog cum selectez manual operatorul ? ca daca ma duc pe carrier, este setat pe automatic, si nu pot sa dezactivez
  • 0

#6 OFFLINE   watma00

watma00

    Incepator

  • Membru
  • 32 posts
    • Time Online: 54d 21h 52m 57s
Reputation: 0
Neutral

Posted 04 December 2010 - 12:42 AM

QUOTE (oxyg3n @ Dec 4 2010, 12:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
explica-mi si mie te rog cum selectez manual operatorul ? ca daca ma duc pe carrier, este setat pe automatic, si nu pot sa dezactivez


in settings> sam sub butonul de "regenerate sim" ai butonul Method ; apasa pe el si vei avea 4 optiuni: AUTO DETECT/ BY BUNDLE NAME/ BY COUNTRY AND CARRIER/ MANUAL

selecteaza BY COUNTRY AND CARRIER

o sa gasesti telefonul in 3 tari probabil incearca toate 3 variante, dupa ce selectezi tara si operatorul apasa de mai multe ori pe regenerate sim dupa care scoti si introduci inapoi cablul in telefon cu itunes-ul deschis pe pc

la mine nu a mers din prima, dupa ce am bagat toate 3 variante, va merge sigur, dar insista sa apesi de mai multe ori pe regenerate sim
  • 0

#7 OFFLINE   laur3n7iu

laur3n7iu

    Incepator

  • Membru
  • 26 posts
    • Time Online: 9d 8h 8m 31s
  • Gender:Male
  • Location:bucharest
Reputation: 0
Neutral

Posted 04 December 2010 - 02:11 AM

am model la iphone:mc131b...am vazut ca ar fi din uk sau irlanda...mu il activeaza nicio retea din astea...aveti idee?

  • 0

#8 OFFLINE   roky

roky

    Membru

  • Membru
  • 123 posts
    • Time Online: 17m 34s
  • Gender:Male
  • Location:Cluj-Napoca
Reputation: 0
Neutral

Posted 04 December 2010 - 09:17 AM

QUOTE (watma00 @ Dec 3 2010, 11:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
intr-adevar exista 2 metode doar ca una e pt windows si una pt osx

asta e tutorialul complet pt windows pentru cei care au facut deja unlock

1: Deschideti Cydia si adaugati repo-ul: http://repo.bingner.com
2: Instalati "SAM" si "SAMPrefs"
3: Descarcati Redsn0w 0.9.6b6
3: Rulati noua versiune Redsn0w si selectati doar optiunea "Deactivate"
4: Intrati in DFU si lasati Redsn0w sa-si faca treaba.
5: Mergeti la Settings - SAM si activati optiunea "De-Activate iPhone"
4: Activati din iTunes

daca iTunes da eroare, va trebui sa selectati manual operatorul din Settings; pentru cei care nu stiu, "operatorul" se refera la reteaua in care este codat telefonul, nu reteaua in care vreti sa-l decodati
daca nu stiti in ce retea este codat telefonul mergeti la SETINGS>GENERAL>ABOUT si vedeti ce scrie la MODEL <ex MC133FD la mine> . dupa ce ati facut asta intrati pe site-ul asta http://pinoyiphonefo...hp?topic=1531.0 si cautati modelul vostru. O sa apara in mai multe tari, incercati-le pe toate daca nu stiti sigur, eu am gasit-o in a 3-a incercare

la mine a functionat fara probleme si intr-adear se cunoaste diferenta la baterie

Am reusit ,mersi mult.
  • 0

#9 OFFLINE   Para81

Para81

    Membru

  • Membru
  • 101 posts
    • :
Reputation: 0
Neutral

Posted 06 December 2010 - 11:59 AM

Chiar se observa diferenta? Cica nu prea conteaza chestia asta din cate am inteles eu de pe alte forumuri din afara sad.gif
  • 0

#10 OFFLINE   watma00

watma00

    Incepator

  • Membru
  • 32 posts
    • Time Online: 7h 9m 3s
Reputation: 0
Neutral

Posted 06 December 2010 - 12:16 PM

QUOTE (Para81 @ Dec 6 2010, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Chiar se observa diferenta? Cica nu prea conteaza chestia asta din cate am inteles eu de pe alte forumuri din afara sad.gif



daca nu ai probleme cu bateria pe noul baseband nu-l folosi. la mine se ducea bateria in 5 ore fara sa-i fac nimic si se incalzea foarte tare dupa update, cu patch-ul asta totul a revenit la normal.
cred ca tu ai citit altceva
  • 0

#11 OFFLINE   oxyg3n

oxyg3n

    The air that you breathe

  • Membru
  • 3,708 posts
    • Time Online: 9d 8h 8m 31s
  • iGadget:iPhone 4S
  • Operator:
  • Jailbreak:Nu
  • Gender:Male
  • Location:Galati
Reputation: 173
Excellent

Posted 06 December 2010 - 07:06 PM

nici eu nu am reusit sa-l activez in itunes. codul se intalneste in belgia, luxembourg si franta. am incercat toate variantele, cu apasat pe regenerate sim de 1938539 de ori si tot nimic.
  • 0

#12 OFFLINE   watma00

watma00

    Incepator

  • Membru
  • 32 posts
    • Time Online: 54d 21h 52m 57s
Reputation: 0
Neutral

Posted 06 December 2010 - 10:55 PM

QUOTE (oxyg3n @ Dec 6 2010, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nici eu nu am reusit sa-l activez in itunes. codul se intalneste in belgia, luxembourg si franta. am incercat toate variantele, cu apasat pe regenerate sim de 1938539 de ori si tot nimic.



ai selectat si ultimul camp SIM ID ?
  • 0

#13 OFFLINE   oxyg3n

oxyg3n

    The air that you breathe

  • Membru
  • 3,708 posts
    • Time Online: 9d 8h 8m 31s
  • iGadget:iPhone 4S
  • Operator:
  • Jailbreak:Nu
  • Gender:Male
  • Location:Galati
Reputation: 173
Excellent

Posted 06 December 2010 - 11:19 PM

gata, de la el era problema. multumesc watma00
  • 0

#14 OFFLINE   valitm

valitm

    Incepator

  • Membru
  • 16 posts
    • Time Online: 54d 21h 52m 57s
Reputation: 0
Neutral

Posted 20 December 2010 - 03:05 PM

am model la iphone:mc131b...am vazut ca ar fi din uk sau irlanda...mu il activeaza nicio retea din astea...aveti idee?



si al meu e acelasi model .. am incercat si "by bundel name "-aici am ales si o2_uk si o2_or apoi am incercat si prin "by country and carrier" si acolo erau mai multe SIM Id ..
Le-am incercat pe toate si la fiecare am dat optiunea de-activate iphone... si NU VREA

Am iOS 4.1 SI bb 6.15 ,dar de fiecare data imi dadea in Itunes invalid SIM ....

Sti-ti ceva de modelul asta? 3gs 16gb new BT MC131b? poate ca nu merge la astea.... sau sunt eu noob si nu fac ceva bine

Multumesc de raspunsuri anticipat
  • 0

#15 OFFLINE   valitm

valitm

    Incepator

  • Membru
  • 16 posts
    • :
Reputation: 0
Neutral

Posted 20 December 2010 - 03:15 PM

si al meu e acelasi model .. am incercat si "by bundel name "-aici am ales si o2_uk si o2_or apoi am incercat si prin "by country and carrier" si acolo erau mai multe SIM Id ..
Le-am incercat pe toate si la fiecare am dat optiunea de-activate iphone... si NU VREA

Am iOS 4.1 SI bb 6.15 ,dar de fiecare data imi dadea in Itunes invalid SIM ....

Sti-ti ceva de modelul asta? 3gs 16gb new BT MC131b? poate ca nu merge la astea.... sau sunt eu noob si nu fac ceva bine

Multumesc de raspunsuri anticipat


dupa mai multe incercari am resuit sa il activez... asa:

Mothod: by country and carrier
Country : United Kingdom
Si aici a fost problema .... nu am selectat O2 .. asa cum imi zice in lista ca pentru MB131B => O2 Am selectat orange
Sim ID: 23433

Si imi apare :

activationstate: WildcardActivated

deci acum ar trebuis a fie ok si sa nu mai imi mance asa bateria
o sa il testez
  • 0

#16 OFFLINE   razvany20

razvany20

    Membru

  • Membru
  • 319 posts
    • :
  • Gender:Male
  • Location:BC
Reputation: 1
Neutral

Posted 20 December 2010 - 06:14 PM

Pariu ca tot se duce bateria repede :)))
  • 0
Iphone 4, 32 GB, Black, Os 4.2.1

#17 OFFLINE   oxyg3n

oxyg3n

    The air that you breathe

  • Membru
  • 3,708 posts
    • Time Online: 3m 11s
  • iGadget:iPhone 4S
  • Operator:
  • Jailbreak:Nu
  • Gender:Male
  • Location:Galati
Reputation: 173
Excellent

Posted 20 December 2010 - 11:43 PM

bateria se duce la fel de repede din cate am observat eu, dar asta daca stai mult cu conexiuni de date, fie ele telefonice ( 3G, GPRS ), fie wifi. in rest, convorbiri ~30m/zi + 100sms/zi ma tine 2 zile
  • 0

#18 OFFLINE   Para81

Para81

    Membru

  • Membru
  • 101 posts
    • Time Online: 54d 21h 52m 57s
Reputation: 0
Neutral

Posted 21 December 2010 - 11:02 PM

eu am un 3gs codat pe Norvegia si nu pot sa-i activezi cartela cu sam, am luat fiecare tara imparte :(
Normal trebuia sa meraga cu NetCom ca are KN la sfarsit, nu merge nici o varianta, m-am lasat pagubas si umblu cu wifi oprit si edata oprit pt a nu face transfer aiurea si ma tine bateria normal.:)
Country: Norway
Carrier: NetcCom
Code: KN/A
  • 0

#19 OFFLINE   lordofthedrinks

lordofthedrinks

    Incepator

  • Membru
  • 40 posts
    • Time Online: 7h 9m 3s
Reputation: 0
Neutral

Posted 26 December 2010 - 04:56 PM

Sincer va spun, dupa upgrade la baseband 6.15, ios 4.2.1, nu am intampinat absolut nicio probl cu durabilitatea bateriei. Nu stiu altii de ce au probl asta..
  • 0

#20 OFFLINE   kivu

kivu

    Incepator

  • Membru
  • 5 posts
    • :
Reputation: 0
Neutral

Posted 09 January 2011 - 04:31 PM

am si eu o problema..nu reusesc deloc sa activez in itunes..am incercat toate posibilitatile..la modelul mc131b ..iphone 3gs.daca ma poate ajuta cineva
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

evomag.ro




Parteneri iPhoneforum:
     
              

var vglnk = { api_url: '//api.viglink.com/api', key: '14575895c5fb95a2e760cacea1f53e23' }; (function(d, t) { var s = d.createElement(t); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = ('https:' == document.location.protocol ? vglnk.api_url : '//cdn.viglink.com/api') + '/vglnk.js'; var r = d.getElementsByTagName(t)[0]; r.parentNode.insertBefore(s, r); }(document, 'script')); ->