Jump to content

OS X Mountain Lion Lansat Pentru Developeri!

• You cannot reply to this topic
2 replies to this topic

#1 Clau SEWL

Super User

• Super Moderator
  • 952 posts
  • iGadget:iPhone 4

Posted 18 February 2012 - 07:31 PM

Posted Image

OS X Mountain Lion a fost lansat de curand pentru developerii de aplicatii. Dupa ce OS X Lion a avut un succes enorm timp de 7 luni, apple a decis sa faca un pas inainte si sa aduca foarte multe schimbari in noul sistem de operare. Cea mai importanta facilitate a lui Mountain Lion este ca imprumuta multe functii iOS 5, mai bine spus, aduce functiile de pe iPhone si de pe iPad pe Mac. iMessage, Notes, Reminders si Notification center sunt numai cateva din noile facilitati, iar cu iCloud integrat totul va fi transmis automat de la MacBook la iPhone si inapoi. Luam exemplu creearea unei note, in momentul in care o scri pe iPhone ea va aparea si pe Macbook instant iar acest lucru se adauga la toate facilitatile iCloud.

Posted Image

Posted Image

Un alt lucru foarte interesant la Mountain lion este AirPlay Mirroring adica asa cum este pe iPad se va putea vedea tot continutul de pe Mac pe HDTV in timp real (asta ne confirma inca odata ca apple va lansa un televizor, pentru cei care mai aveau inca dubii :)) ).

Gamecenter: La fel ca si pe platformele iOS Game Center va fi disponibil si pe Mountain lion creeand posibilitatea de a juca un joc OS X vs iOS.

Posted Image

iMessage: Dupa succesul foarte mare pe care l-a avut pe iPhone si iPad, iMessage ajunge si pe Mac astfel incat cu ajutorul lui se vor putea trimite mesaje gratuit ca si pana acum de la un Mac la un terminal iOS sau invers.

OS X Mountain lion va fi lansat oficial la sfarsitul verii, pana atunci va invit sa urmariti urmatorul videoclip :)

#2 alexbartis

Noob

• Membru
  • 29 posts
  • iGadget:iPhone 4S

Posted 19 February 2012 - 11:50 AM

Il folosesc deja de doua zile, si parerea mea e ca nu e cine stie ce upgrade. L-am instalat prima data prin upgrade si am ajuns la un os foarte instabil si lent. A fost nevoie sa fac un clean install, si sistemul si-a recapapt performantele.
E misto comunicarea prin Messages cu iDevice-uri, dar sa nu se confunde cu iMessage-ul de pe iOS. E de fapt iChat redenumit si cu suportul pt protocolul iMessages (deci nu e o aplicatie cu totul nou, e o "versiune" nou de iChat)
Notification centerul mi se pare din nou ok, dar desi exista clar integrarea sistemului cu Twitter acuma, notificarile nu iti apar in center (fapt care se va schimba probabil).
Bateria la un Air a slabit iar (dupa ce a fost indreptata cat de cat in 10.7.3).

#3 mi3x

Noob

• Membru
  • 36 posts
  • iGadget:iPhone 4S

Posted 19 February 2012 - 01:18 PM

Ma bate gandul sa-l incerc si eu. Deja l-am descarcat, insa din cate am citit pe macforum, ar fi recomandat sa nu fie rulat ca primary os. Tu spui ca poate fi utilizat ca daily driver?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users