Jump to content

Guidelines

Bun venit pe iPhoneForum!

iPhoneForum este un forum privat destinat discutiilor legate de produsele marca Apple®, supus unor serii de reguli clare pe care fiecare membru al comunitatii trebuie sa le respecte.

Dreptul unui utilizator, membru sau moderator de accesare al acestui website si de publicare a mesajelor, se acorda de catre administratori si poate fi revocat oricand si fara o notificare prealabila.

Toti membrii inregistrati trebuie sa stie ca forumul nu este un drept al fiecaruia, asa ca administratorii forumului pot modera cum cred de cuviinta. Orice incalcare a regulamentului face ca administratorii / moderatorii forumului sa avertizeze sau sa restrictioneze accesul membrilor pe o perioada nedeterminata.

Forumul este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. iPhoneForum are dreptul oricand sa modifice regulamentul asa ca recomandarea noastra este ca fiecare membru sa citeasca periodic documentul de mai jos.

 1. Inregistrarea cu un nickname asemenea unei adrese web sau unei societati comerciale este interzisa.

Exceptie fac partenerii declarati iPhoneForum, care isi pot folosi numele societatii ca nume de utilizator, dupa aprobarea prealabila de administrator. Nerespectarea acestei reguli duce la banarea definitiva a contului.

Crearea si folosirea mai multor conturi facute de acelasi utilizator (clone) este interzisa, fara exceptii. Nerespectarea acestui lucru duce la banarea tuturor clonelor si suspendarea pe 15 zile a contului principal.

Daca ati uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care sunteti rugat sa o folosesiti, sau, in cel mai rau caz, puteti apela la un administrator care va va ajuta.

2. Nu se incurajeaza sub nici o forma goana dupa post-uri.

Nu se incurajeaza mesajele si interventiile fara un continut real si util forumului. Scrieti un mesaj doar daca aveti ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul). Nu se admite devierea subiectului prin mesaje in afara de subiect (off-topic). Nu se ofera absolut nici un premiu celui care depaseste recordul de posturi pe zi.

Pentru mesaje off-topic, avem o sectiune separata denumita Cafenea, si va incurajam sa postati acolo.

 Este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris. Tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.

- Scrierea in stil IRC (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor in care pot aparea confuzii; aceasta va fi sanctionata cu Warning, iar in cazul repetarii, cu Ban.

- Se lasa spatiu dupa, si nu inaintea semnelor de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si intrebare.

- Un singur semn de exclamare sau de intrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducand la enervarea cititorului si editarea postului de catre un moderator; desigur, uneori se impun si exceptii.

- Numarul punctelor de suspensie (...) este trei, nu doua si nici mai mult de trei.

- Scrierea nejustificata cu majuscule, litere ingrosate, italice, subliniate, cu culori este interzisa. Aceasta va fi sanctionata cu warning iar in cazul repetarii cu Ban.

- Fiecare membru al forumului este responsabil pentru ceea ce scrie. Administratia acestui forum nu isi asuma responsabilitatea privind opiniile dumneavoastra.

Daca ati gresit ceva intr-un post sau doriti sa mai adaugati ceva la cel existent, nu deschideti unul nou! Folositi optiunea Edit pentru a efectua modificari.

Daca ati deschis doua topic-uri identice din greseala, luati legatura cu un Moderator pentru eliminarea unuia in cel mai scurt timp.

Daca in decurs de maxim 24 ore de la postarea dubla nu anuntati un moderator, se considera abuz si se sanctioneaza cu Warn.

3. Postarea de discutii sau deschidera unor topicuri care contravin legilor Romaniei (rasism, informatii false, informatii vulgare etc), nu este permisa pe acest forum, si va fi sanctionata cu Ban definitiv.

 4. Bunul simt face parte din cei 7 ani de-acasa.

Jignirea pe forum sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, comportamentul necivilizat etc. nu sunt permise pe acest forum.

- Nu declansati scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca sunteti nervos, chiar daca aveti dreptate, nu va scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund in spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, amenintari de orice fel sau prejudicii altor utilizatori sau unor institutii. Aceste fapte vor fi sanctionate cu warn sau ban, dupa caz.

- Chiar daca sunt folosite stelute, (****) in loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.

Nu sunt acceptate discutiile explicite privind orice tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Spam-ul

Posturile care nu aduc nimic bun discuției sunt interzise și vor fi sancționate cu Warning. 

Postați numai dacă sunteți siguri că informațiile interesează și sunt intradevăr utile celorlalți membri.

Nu se accepta spam-ul. Utilizatorul va fi marcat ca Spammer.

- Introducerea aceluiasi subiect pe doua sau mai multe topic-uri etc (flood), este interzisa. Astfel de posturi vor fi sterse iar autorul sanctionat cu Warning.

- Transmiterea cu ajutorul sistemului de mesagerie privata a mesajelor publicitare de orice fel, nesolicitate expres de catre destinatar nu este permisa. Asemenea actiuni vor avea drept consecinta sanctionarea cu infractiune a autorului. Nu se accepta abuzuri de mesageria privata.

6. Semnatura

Se accepta urmatoarele elemente media in semnatura:

- Imagini (cu conditia sa nu fie jignitoare, ilegale sau de o dimensiune excesiv de mare).

- Scris text

- Link html (atata timp cat nu violeaza nici o alta regula specificata in regulament). Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

- Postarea de reclame in posturi, semnatura, avatar etc (imagini, link-uri) tot ce nu apartine de iPhoneForum, este interzisa, precum si postarea de informatii care pot fi considerate reclame.

- Daca doriti sa va faceti publicitate pe acest forum, aveti obligatia de a lua legatura cu administratorul forumului in persoana lui Marius Micsa.

7. Smilies/Emoticons

Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, puteti apela la smilies, insa nu abuzati de ele. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si in numar mare deranjeaza.

8. Folosirea butonului de Quote

Functia Quote ajuta in momentul in care se doreste citarea unui pasaj din alt post pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, in caz contrar acesta se va repeta in mod inutil.

Folosirea nejustificata a Quote-ului va fi sanctionata. In plus, in momentul folosirii functiei de Quote, aveti obligatia de a inlatura eventualele poze din postul citat.

9. Drepturile de autor

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine iPhoneForum, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celui care a postat respectivul mesaj. iPhoneForum nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu toate astea incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate pt a evita astfel de cazuri.

Totusi, daca considerati ca v-a fost incalcat dreptul de autor sau ca v-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul nostru, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001, si in conformitate cu prevederile Legii 365/2002 iPhoneForum nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul postarilor de catre membri.

10. Sectiunea de vanzare/cumparare.

Forumul are definita o sectiune speciala dedicata anunturilor de vanzare, cumparare si prestari servicii. Postarea unui anunt de acest gen in orice alta arie se considera abatere si se sanctioneaza cu Warn.

De asemenea, in momentul in care postati un anunt nou de vanzare/cumparare, aveti in vedere urmatoarele aspecte:

Vanzare

1. Postul sa fie scurt si la obiect, daca nu exista motive intemeiate pentru care e necesar un post mai lung.

2. Sa contina cel putin o poza reala a produsului. Nu sunt acceptate poze descarcate de pe Google sau de pe site-ul producatorului.

3. Sa continua o scurta descriere a produsului, incluzand informatii cu privire la modelul pus in vanzare, culoare, capacitatea de stocare, si sa mentioneze orice defect, daca e cazul.

4. Sa contina un pret de vanzare

5. Sa contina un mijloc de contact la alegere (nr de telefon, email etc). Mesajele private (PM) nu sunt acceptate ca metode de contact in cazul asta.

Note:

1. Nu sunt acceptate link-uri catre anunturi ale aceluiasi produs, publicate pe alte site-uri de profil (ex: OLX, Okazii etc).

2. Nu este acceptata sub nicio forma punerea in vanzare a terminalelor blocate in iCloud!

Cumparare

1. Postul sa fie scurt si la obiect, daca nu exista motive intemeiate pentru care e nevoie de un post mai lung.

2. Sa contina cateva informatii cu privire la modelul dorit, culoare, capacitate de stocare etc.

3. Optional, sa contina un pret pe care autorul isi propune sa-l plateasca pentru produsul dorit.

11. Reclama nesolicitata

Se considera reclama orice link catre o pagina externa, sau reclama la un site fara link-ul dat, exceptie facand link-urile postate ca sursa la articolele forum sau link-urile care au o relevanta in post.

In rest, tote celelalte link-uri sunt considerate reclame, urmand a fi sterse de pe forum, iar utilizatorul care le-a posat va primi ban pentru 1 zi. Daca repeta postarea unui link extern fara aprobare, va fi banat definitiv de pe forum.

12. Topic nou

Inainte de a deschide un topic nou, este obligatoriu sa urmati etapele descrise in continuare:

- Apelati la functia Search a forumului pentru ca este foarte probabil ca subiectul sa mai fi fost discutat.

- La folosirea functiei Search exista si un meniu extins (More Search Options) care va ofera posibilitatea sa detaliati la maximum posibil cautarea, dupa criteriile respective.

13. Daca nu puteti sau nu doriti sa respectati acest regulament, singura solutie consta in incetarea participarii la acest forum. In caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca IphoneForum sa-si desfasoare activitatea in bune conditii, incluzand interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat.

 14. Disputele

Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat, are de urmat cativa pasi pentru solutionarea problemei, in urmatoarea ordine:

- PM catre moderatorul direct implicat.

- Functia !Report de a capatul postului.

15. Pirateria

Este interzisa postarea de informatii, fisiere, link-uri care incalca Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe (inclusiv surse din Cydia cu aplicatii piratate). Nu tolerăm pirateria sau discuțiile despre piraterie. Topicul va fi sters imediat iar utilizatorul exclus de pe forum.

16. Sistemul de reputatie

Sistemul de reputatie a fost implementat pentru a ajuta utilizatorii in gasirea unei solutii mai rapide, si pentru a creste increderea in utilizatorii care posteaza lucruri corecte, la obiect si ajuta alti utilizatori. In urma abuzurilor repetate, sistemul a fost modificat astfel incat sa se poata acorda numai pozitiv.

 

revizuit: iulie 2017

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.